Category Archives: Evenimente

Carpathian Arch Race

Carpathian Arch Race este o competiție de biciclete ce însumează aproximativ 2500 km, pe teritoriile Slovaciei, Ucrainei și României. Traseul are ca start orașul Bratislava și urmărește lanțul carpatic prin locuri pitorești până la finish, în Cluj-Napoca.

Concurenții trebuie să parcurgă traseul trecând prin punctele de control stabilite. Ruta până la acestea este la latitudinea participanților. Fiecare concurent își organizează resursele, timpul și traseul individual, fără vreun suport extern.

Competiția este organizată pe 3 categorii: solo (feminin/masculin), echipe (a câte 2 concurenți) și special (persoane cu diabet).

Cauza acestui eveniment o reprezintă lupta pentru persoanele cu diabet, precum și educația în ceea ce privește această afecțiune și un stil de viață sănătos.

Prima ediție a acestei curse va începe pe 21 august 2021 și se va închide pe 1 septembrie la ora 00:00. Termenul limită pentru înscriere – 21 iunie 2021.

Pentru înscriere și alte informații: https://bike-sensation.com.

Carpathian MTB Epic

Creat pentru a atinge culmile extazului de pe linia mountainbiking-ului, CMTB Epic presupune o aventură XC pe două roți, de 4 zile – full service sau de o zi – pentru a gusta din experiența epică din Carpații Meridionali.

Atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori, competiția reprezintă un cumul de trasee prin sălbăticia munților. Frumusețea aventurii constă în peisajele epice pe unde se strecoară riderii, anduranța și tehnicitatea traseului. Competiția (4 day epic) este organizată pe 4 secvențe, prologul – pentru determinarea ordinii concurenților (aprox. 10 km) și 3 etape (40 – 60 km) cu diferență de nivel cuprinsă între 2000 și 3000 m. Puncte de control, stații de prim ajutor, stații de asistență mecanică, precum și puncte de alimentare, vor fi disponibile în mai multe zone, pe fiecare dintre trasee.

Nivelul competițional ridicat este dat de participanții din cele peste 20 de țări (22 de țări în 2019). Aventura are ca start și finish complexul Cheile Grădiștei (Fundata, jud. Brașov) și presupune „alergare” pe două roți prin munții Bucegi, Leaota și Piatra Craiului.

Deși provocările anului 2020 au făcut ca acest eveniment mountain-bike să fie anulat, Carpathian MTB Epic se anunță promițător pentru a evada în anul 2021.

Cu nerăbdare de participare și respect pentru bicicletă,
Echipa BikeBro

„Let’s get BikeBro together to Carpathian MTB Epic”

Pentru înscriere și alte informații: www.carpathianmtb.ro.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.