Brașov

Dacă spun că Brașovul este epicentrul mountainbike-ului din România, nu cred că cineva mă poate combate cu argumente 100% plauzibile. Deși nu ne putem lăuda, încă, cu un bikepark „ca afară”, acest lucru este în derulare și sper ca mult râvnitul Postăvaru Bike Park, sau cum se va numi el, va atinge așteptările celor ce iubesc acest sport gravitațional.

Deși în momentul de față avem o gondolă în Poiana Brașov care NU deservește bicicletele pe timp de vară, precum în Azuga sau Sinaia…ceva mai aproape de zona în cauză, localnicii au transformat Postăvarul și împrejurimile Brașovului într-un loc de-a dreptul veritabil de dat cu bicicleta.

De la pedalat prin împrejurimi pe o cursieră sau cu un hardtail pe cărări prin zone pitorești ale vecinătății Brașovului, până la atingerea culmilor gravitaționale pe două roți cu un full-suspension, rideri din toată țara, și nu numai, se bucură constant – pe un trend ascendent – de potențialul imens, fără a folosi superlativul în mod gratuit, pe care, atât natura, cât și cultura brașoveană le oferă acestui sport, ciclismul.

Deși zona este plină cu locuri de dat, Brașovul, cu excepția Cheile Grădiștei, nu are un traseu specializat pentru a aduna riderii din țară și de afară, așa cum o fac Livigno, Portes du Soleil sau…Borovets. Da, avem nevoi de ceva tare ca afară. Așa cum Poiana Brașov este râvnită pentru ski pe timpul iernii, la fel ar putea fi și în extrasezon de ski, pentru mountainbike. Poate că inițiativa Postăvaru Bike Park va scoate la iveală comoara mountainbike-ului românesc și de ce nu, european.

La momentul actual, lucrurile sunt în desfășurare. După obținerea tuturor aprobărilor și fondurilor, au început lucrările pentru traseele ce vor a fi omologate UCI, (Uniunea Ciclistă Internațională), cu distanță ce însumează peste 20 km. Traseele vor avea dificultăți diferite (dificultate ridicată, medie și ușor). La momentu acesta se poate pedala pe o porțiune generoasă atât ca lungime cât și ca tehnicitate (contrapante, dropp-uri, kickere).

Sperăm ca 2021 să fie propice pentru finalizarea promițătorului proiect, pentru ca BikeBro să vă invite la o tură veritabilă de dat în Postavaru Bike Park.

Cu speranță în suflet și poftă de pedalat…let’s get BikeBro together!